Web Analytics Made Easy - Statcounter

معتز آقایی، از داوران دوازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ در مورد این دوره از مسابقات، گفت: برگزاری مسابقات قرآن می‌تواند منتهی به استعدادیابی و شناسایی قاریان و حافظان مستعد شود. بنابر این برگزاری رقابت‌هایی از این دست برای انگیزه‌بخشی به فعالان این عرصه مفید است و می‌تواند حرکتی اثرگذار و مطلوب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه در این مسابقات به همه جوانب توجه شده است، اما به نظر می‌رسد جنبه آموزشی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: هر چند این موضوع می‌تواند وظیفه برگزارکننده مسابقات نباشد، اما اگر چنین جنبه‌ای برای مسابقات تعریف شود و یک نفر در کنار متسابقان قرار گیرد تا پس از اجرا آنها را راهنمایی کند و مورد هدایت قرار دهد تا در مجرای صحیح خود به پیش برود، بسیار اثرگذارتر خواهد بود.
آقایی تصریح کرد: در این مسابقات، شرکت‌کننده تنها اجرا می‌کند و پس از آن کار تمام‌شده حساب می‌شود، در صورتی که اگر نگاه آموزشی به مسابقات وجود داشت، شرکت‌کنندگان و افرادی که دارای استعداد بودند پس از اجرا با نقص‌های خود آشنا می‌شدند و در مسیر صحیح قرار می‌گرفتند. بنابر این حضور استاد راهنما در کنار مسابقات و معرفی شرکت‌کنندگان به جلسات مفید و یا بیان نکات کلیدی می‌توانست حرکت مطلوبی باشد.
این داور مسابقات بین‌المللی قرآن در ادامه به حضور استعدادها و افراد مستعد در این مسابقات اشاره و اظهار کرد: واقعیت امر این است که آن چیزی که توقع داشتم نبود، هر سال که در مسابقات به عنوان داور حضور داشته‌ام به خصوص در رشته حفظ، افراد زیادی بوده‌اند که نمره کامل را دریافت می‌کردند، تا کنون اما اینگونه نبوده است. موضوع دیگر ارائه ترتیل‌های استاندارد توسط شرکت‌کنندگان است. من تاکنون ترتیل‌های فاخری از شرکت‌کنندگان نشنیده‌ام.
آقایی با اشاره به اینکه افرادی بوده‌اند که اجرای فاخری داشته‌اند، اما تعداد آنها معدود بوده است، گفت: در بین این افراد تعدادی از روحانیون بودند که اجراهای فاخر و سطح بالایی داشتند و عالی ظاهر شدند. به گونه‌ای که از آنها خواستم با صوت و لحن زیبا و تجوید و فصاحت عالی که دارند به عنوان امام جماعت در مساجد فعالیت داشته باشند.
آقایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به بیان برخی توصیه‌ها به شرکت‌کنندگان پرداخت و افزود: حضور در این مسابقات حتی اگر به انگیزه مادی نیز باشد خوب است؛ چراکه مقام معظم رهبری بر تکریم قهرمانان قرآنی تأکید داشته‌اند، اما موضوعی که وجود دارد این است که شرکت‌کنندگان هدفشان از حضور در مسابقات یک حضور خالی باشد، آنها باید افق دید خود را وسیع کنند و دستاوردهای به مراتب بالاتری را از حضور در مسابقات دنبال کنند.
آقایی بیان کرد: برخی تنها به مسابقات می‌آیند تا محفوظات خود را ارائه دهند و بعد هم بروند، یعنی تنها به دنبال رسیدن به حدنصاب و دریافت جایزه مادی هستند، البته این خوب است، اما حافظ موثر حافظی است که همه چیز را در سطح مطلوبی داشته باشد. خیلی از حفاظ هستند که حُسن حفظ خوبی دارند، اما قرآن را فارسی و بدون صوت و لحن می‌خوانند در صورتی که نباید اینگونه باشد. یک حافظ قرآن باید به تمامی مواردی که برای یک ترتیل مطلوب لازم است، توجه داشته باشد. یکی از مشکلاتی که در این مسابقات داشتیم، این بود که ترتیل‌های خوبی را نشنیدیم و در بین شرکت‌کنندگان تعداد کمی بودند که ترتیل را خوب اجرا کنند.
آقایی در پاسخ به این سوال که این رویکرد چه دلیلی می‌تواند، داشته باشد، گفت: من اعتقاد دارم که این افراد از ابتدا اهتمام جدی به امر قرائت نداشته و تنها به حفظ قرآن پرداخته‌اند. حفظ قرآن مانند یک پازل است، برخی از اساتید از حفاظ می‌خواهند که در جلسات حضور یابند و نوار صوتی گوش دهند تا ابتدا قرآن حفظ و سپس تثبیت شود و در ادامه به صوت و لحن و ... پرداخته شود. چنین اساتیدی احتمالاً مرتل نبوده‌اند تا این افراد را توجیه کنند.
این داور مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) با تأکید بر اینکه چنین رویکردی اشتباه است، گفت:‌ یک استاد حفظ باید همه این موارد را در کنار هم به قرآن‌آموز آموزش دهد تا در نهایت موفق به ارائه یک قرائت فاخر شود.
وی در پایان تصریح کرد: چیزی که در این مسابقات مشهود بود این بود که ترتیل‌ها در حد متوسط بود، من از شرکت‌کنندگان خواهش می‌کنم در این زمینه کار کنند و در جلسات قرائت بیشتر حضور داشته باشند. حضور در این مسابقات و مسابقاتی از این دست می‌تواند به آنها کمک کند، اما به شرط اینکه تمرینات را ادامه دهند. اگر در کنار این مسابقات، کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شد، بسیار اثرگذارتر بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا مسابقات دارالقرآن امام علی دوازدهمین دوره قران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۸۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه تنها ۱۱ تا ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان در آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ موفق به کسب مدرک تخصصی خواهند شد، گفت: با این وجود شاهد استقبال خوب شرکت‌کنندگان هستیم و درصد افراد شرکت‌کننده نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی امروز ۱۴ اردیبهشت‌ماه، در حاشیه برگزاری نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون ۱۱ دوره آزمون حفظ کل و حفظ ۲۰ جز برگزار شده است.

وی افزود: آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم یک مرحله از مسیر اعطای مدرک است که مسیر سختی بوده و درصد کمی از شرکت‌کنندگان قبول می‌شوند و امسال شاهد پرشکوه‌ترین و پررونق‌ترین آزمون حفظ در تمام سال‌های گذشته هستیم .

قمی ادامه داد: تنها ۱۱ تا ۱۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این آزمون موفق به کسب مدرک تخصصی خواهند شد با این وجود شاهد استقبال خوب شرکت‌کنندگان هستیم و درصد افراد شرکت‌کننده نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: از تعداد ۱۲هزار و ۵۰۰ شرکت‌کننده در سراسر کشور دو سوم بانوان و یک سوم آقایان هستند و حضور شرکت‌کنندگان در این آزمون نشان دهنده دغدغه آن‌ها در موضوع حفظ است تا تراز خود را بشناسند.

وی ابراز کرد: حفظ ترتیبی با توجه به معنا و ترجمه کار مبارکی است ضمن اینکه بزرگان توصیه به حفظ موضوعی دارند؛ چراکه راه حل مسائل مهم زندگی انسان‌ها در قرآن و در دل آیات وجود دارد.

قمی اضافه کرد: حفظ موضوعی، مقدمه حفظ کل است لذا حفظ آیات کاربردی مورد تأکید بزرگان دین است و با توجه به حضور ۱۲هزار و ۵۰۰ حافظ کل کشور در این آزمون نشان از شوق و اشتیاق آنان است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: معرفی آزمون‌های این دوره از طریق مراکز و موسسات قرآنی است، لذا با فراهم شدن شرایط این آزمون به صورت وسیع تر با تعداد شرکت‌کنندگان بیشتری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت کنندگان آزمون تخصصی حفظ قرآن
  • شرکت ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم
  • ۱۲ درصد شرکت‌کنندگان قرآنی مدرک دریافت می‌کنند
  • برپایی کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم در مراغه
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در قزوین 
  • برگزاری آزمون‌ ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم